logo

Zijn walnoten gezond?

Walnoten

Walnoten zijn de gezondste noten van alle noten en vallen daarom in de categorie superfood! Walnoten staan bol van de vitamines A, B, E, eiwitten en mineralen waaronder magnesium en calcium. Daarbij bevatten ze ook omega 3 vetzuren. De vitamines die in walnoten zitten zijn onder meer vitamines A, E, B1, B2 en B6. Daarbij bezitten ze ook een veel mineralen waaronder fosfor, calcium,  magnesium, ijzer, koper, fosfor, zink, mangaan en kalium. Daarbij zijn de eiwitten in walnoten beter verteerbaar voor de maag dan de eiwitten uit vis of vlees.

Eigenschappen van walnoten

De werkzame stoffen in walnoten zijn van grote waarde voor mensen. Buiten de omega 3 vetzuren, vitaminen, eiwitten en vezels zijn de aanwezige mineralen van vitaal belang voor het lichaam.

In walnoten zit vitamine E die de huid beschermen tegen vrije radicalen waardoor het lichaam trager ouder wordt. Walnoten zitten boordenvol met omega-3 vetzuren die van groot belang zijn voor ons vaatsysteem. Ze zorgen ervoor dat onze aderen flexibel blijven waardoor het bloed soepeler door de aderen stroomt en de bloeddruk minder hoog wordt. Te samen met magnesium dat cellen in de vaatwanden ontspant komt deze eigenschappen het gehele vaatsysteem ten goede en doet het de kans op hartfalen verkleinen. Een groot gevaar voor het lichaam is stress. Het verhoogt de bloeddruk en kan hiermee flinke schade aanrichten. In walnoten zit linoleenzuur. Deze werkzame stof zorgt ervoor dat bij stress de bloeddruk minder snel stijgt.

Walnoten passen bij ieder dieet

Walnoten passen bij ieder dieet. Door de eiwitten en vezels geven ze snel een “vol” gevoel en laat je de slechte snack eerder staan. Ze beschikken over flink wat onverzadigde vetten die weer meehelpen om verzadigd vet van het lichaam te verliezen. Diabetes patiënten kunnen gelukkig ook genieten van walnoten. Walnoten helpen mee de suikerspiegel op het juiste peil te houden. Mensen die regelmatig walnoten eten verlagen de kans om diabetes patiënt te worden. De omega 3 vetten vervullen ook nog een andere belangrijke rol. Ze zorgen ervoor dat het lichaam belangrijke mineralen als calcium en magnesium opnemen in het lichaam voor dat ze worden verloren.

De omega 3 vetzuren bevorderen de algehele stofwisseling. Hierdoor groeit het lichaam beter en werken de hersenen ook beter. De hersenen hebben de gezonde vetten nodig en hierdoor werken de neurotransmitters in de hersenen beter. Daarbij worden de botten en tanden sterker, de spijsvetering beter werkt en de enzymenproductie in de mond functioneert beter. In walnoten zit tevens melatonine hetgeen zorgt dat de nachtrust sneller gevat wordt. Daarbij wordt de gehele psyché van de hersenen op positieve wijze beïnvloed. Het verminder depressie en is daarom in de winter aan te bevelen als mensen te weinig zonlicht genieten. Het is dus een belangrijke en gezonde noot!

Geselecteerde producten of bezoek de webshop: