logo

Zijn druiven gezond?

zijn druiven gezond

Druiven

Druiven zijn supergezond. Druiven staan bol van de vitaminen en antioxidanten. Je kan ze zelf kweken waarmee je je eigen vitamine bommetjes in je tuin of balkon hebt staan. Daarbij zit er veel vocht in druiven waardoor het lekker fris is op een zomerse dag om druiven te eten. Druiven leveren niet zo veel vitamine C maar wel vitaminen B en K. Dit zijn vitamimen B1 tot en met B6, B8 en B9 die in druiven voorkomen. Naast de vitaminen komen er ook veel vezels en kalium in voor.

Eigenschappen van druiven

Druiven werken ook tegen de reuma en goed voor mensen met problemen met hun hart of bloedvatenstelsel. Druiven bevatten nauwelijks vet maar wel veel calcium, magnesium, fosfor en kalium. Daarnaast is er ook nog een gering aantal werkzame stoffen zoals ijzer, mangaan, zink en koper. In de kern van de druif zijn kleine pitjes. Je kan hier beter niet op kauwen want ze proeven bitter. Het velletje kun je van de druif afhalen. Dit is aan te raden voor mensen die een gevoelig darm hebben. Er zijn veel verschillende soorten waaronder rode, witte en blauwe druiven.  Mensen krijgen energie van de druif omdat ze rijk zijn aan druivensuiker. Hiermee leveren ze op korte termijn energie en zijn populair onder sporters. Druiven die voor het maken van wijn gebruikt worden zijn vaak erg zuur en niet lekker van smaak. Teveel eten is niet goed omdat er teveel suiker aan het lichaam wordt toegediend.

Rode en blauwe druiven

Rode bevatten veel antioxidanten die de strijd aangaan met de vrije radicalen in het lichaam. De antioxidanten zijn krachtiger dan vitamine A en C samen! Blauwe bevatten phytochemical. Deze werkzame stof kenmerkt zich door het tegengaan van het dichtslibben van de aderen in het lichaam. Voor beide druifsoorten geld dat ze rijk zijn aan suiker. Hiervan krijg je direct energie! Dit is heerlijk bijvoorbeeld na het sporten zodat je meteen weer nieuwe energie hebt!