logo

Zijn cashewnoten gezond?

zijn cashewnoten gezond

Cashewnoten

Cashewnoten barsten van de vitaminen, mineralen, proteïnen en eiwitten. Ook beschikken noten over gezonde omega 3 vetzuren. De sterkst vertegenwoordigde mineralen zijn ijzer, magnesium, fosfor, zink en selenium. Je kan noten het beste afgesloten bewaren zodat er geen zuurstof bij komt. Noten kunnen wel gaan schimmelen maar echt bederven kunnen cashewnoten niet.

Cashewnoten kunnen ongeveer een half jaar bewaard worden. Ze kunnen geroosterd worden maar ze kunnen ook rauw gegeten. Vaak in salades gebruikt waar ze goed tot hun recht komen. Cashewnoten beschikken over weinig zetmeel waardoor ze prima in een elk dieet passen.

Eigenschappen van Cashewnoten

IJzer is van groot belang voor de opbouw van rode bloedcellen waardoor zuurstof beter door ons bloed getransporteerd kan worden. Zink speelt een rol bij de spijsvertering en stofwisseling van het lichaam. Magnesium zorgt ervoor dat ons zenuwgestel beter werkt. Samen met magnesium versterkt fosfor de tanden en botten van ons lichaam. Selenium helpt mee de vrije radicalen  aan te pakken door de antioxiderende werking. Hierdoor vertraagt ons ouder worden.

Over het algemeen zijn noten erg gezond alleen dit verschilt van noot tot noot. De ene noot beschikt over wat meer mineralen, de andere over wat meer eiwitten, omega 3 vetzuren of antioxidanten. Je kan de meeste noten rauw eten. Er zijn noten die pas na het warm maken van de noot lekker zijn. Let wel op dat na het warm maken van noten min of meer alle werkzame stoffen verdwenen zijn. Vooral de omega 3 vetten in noten zijn belangrijk voor het lichaam. Dit leidt tot een beter werkend vaatsysteem dat resulteert in minder hart- en vaatziekten. Daarbij gaat het vet ontstekingen tegen en zorgt er voor dat je beter herstelt nadat je je ingespannen hebt.

Cashewnoten zijn de basis van een boom of plant

Iedere noot is de start voor de groei van een boom of een plant. Dit houdt in dat alle krachtige eigenschappen die nodig zijn om iets te gaan laten groeien in noten aanwezig zijn. Het zijn een soort van gezonde “bommetjes”. De meeste dieren in de natuur weten dit ook en veel dieren sparen ze op in de zomer om ze door de winter heen te helpen.

Een belangrijk voordeel is dat noten zonder verdere fabricage direct gegeten kunnen worden. Het zijn vaak tussenstations als leveranciers die aan de voeding een toevoeging inbrengt waardoor de kwaliteit afneemt. Bij noten is dit niet het geval. Rechtstreeks naar de consument en gewoon rauw eten!

Geselecteerde producten of bezoek de webshop: