logo
  • 06/11/2014
  • Reacties uitgeschakeld voor Zijn aardbeien gezond?

Zijn aardbeien gezond?

zijn aardbeien gezond

Aardbeien

Aardbeien zijn supergezond! De smaak van aardbeien is met geen andere vrucht te vergelijken. Ze zijn niet alleen heel erg lekker maar bieden je ook heel wat gezondheidsvoordelen! De werkzame stoffen anthocyanine en katechine zorgen niet alleen voor de rode kleur van de aardbei maar ook voor een betere darmwerking en verlaagt het cholesterolgehalte. Daarbij verwijderen van zware metalen en giftstoffen uit het lichaam. Andere werkzame stoffen in de aardbei zijn mangaan, kalium,  foliumzuur en katechine. Het mangaan zorgt voor versterking van de botten, hersenen, zenuwstelsel en voor het pigment van het haar en de huid.

Het kalium in de aardbei heeft een belangrijke rol voor het vaatstelsel hetgeen hart- en vaatziekten helpt voorkomen. Daarbij werkt de stof bloeddrukverlagend, reuma en bevordert het gezichtsvermogen. Het foliumzuur zorgt voor het aangroeien van nieuwe cellen waardoor wondjes sneller genezen. De werkzame stof katechine helpt mee om ontstekingen in het lichaam te remmen.

Aardbeien zijn het hele jaar verkrijgbaar

Aardbeien zijn een jaar lang verkrijgbaar. Ze worden gekweekt in kassen waardoor ze het hele jaar in de supermarkt staan. Ook in zuidelijke landen groeien ze in grote getallen. Een ander voordeel is dat aardbeien weinig calorieën bevatten waardoor ze in grote getallen gegeten kunnen worden zonder gevaar voor de lijn.

Aardbeien voor ontgiftingskuur

De beste periode in de tijd van het jaar voor een ontgiftingskuur met aardbeien is de lente. Alle afvalstoffen die je winter opgespaard hebt kun je op deze manier kwijtraken. De afvalstoffen zitten onder andere in je organen, lichaamsweefsels en je spieren.

De kuur is als volgt. Koop maar liefst 10 kilo aardbeien. Zorg dat je de aardbeien erg goed wast zodat deze ontdaan worden van alle mogelijke pesticiden. Als je vijf dagen iedere dag twee kilo aardbeien eet, over vijf porties per dag en daarbij alleen water en/of thee drinkt zul je merken dat je je als herboren voelt. Vitaler en energieker dan ooit dankzij de aardbei!Comments are closed.