logo

Overig

Overig voedsel – Is dit gezond of niet?

Voedsel! Je bent wat je eet! Al je cellen in je lichaam was ooit voedsel. Als je gezond wilt zijn en wilt blijven, een mooie huid en glanzend haar en vitaal zijn moet je zorgen dat je zo gezond en zo puur mogelijk eten. Je hoeft helemaal niet langer in de keuken staan. En als je in de keuken werkt pak dan iets gezonds in de tussentijd. Bijvoorbeeld een banaan, wortel of een tomaat.

De laatste decennia voelen mensen zich vaak moe, zonder fut, pijnlijke spieren en gewrichten, vaak chronisch ziek en neerslachtig. In heel veel gevallen ligt de basis van deze klachten in ons voedsel. Het zorgen dat ons bloed in goede conditie blijft moet komen uit ons gezonde eten. Ons lichaam werkt hier hard aan door ons bloed op de juiste zuur waarde te houden. Te veel zuren moeten van het lichaam verwijderd worden via de nieren, longen, via de nieren door water en door het zweten.

Aangezien ons eten op dagelijkse basis door externe factoren slechter geserveerd wordt dan nodig is het van belang hier goed op te letten. E-nummers in voedsel, toegevoegde antibiotica, hormonen, smaakstoffen, geurstoffen metalen en andere toegevoegde middelen zijn niet goed voor ons lichaam. Dit wordt vaak nog gecombineerd met werkstress, te veel vet uit fastfood, cola, weinig groeten en veel te veel vlees zorgen voor een ware aanslag op het lichaam.

Voedsel op korte en lange termijn

Gezond voedsel geeft ons op korte termijn meer energie, een betere gezondheid, een beter werkend vaatsysteem, meer concentratie, meer weerstand en een beter werkend immuunsysteem. Op de lange termijn is er minder kans op hart en vaataandoeningen, betere gewrichten, minder kans op diabetes, minder kans op botontkalking, het sneller genezen van wonden, glimmend haar en huid, mooie nagels, minder kans op overgewicht en een algehele betere conditie.

Veel kans op aandoeningen door slecht voedsel

Door systematisch het lichaam slechte voedingstoffen toe te dienen is er een verhoogde kans op een slecht functionerend immuunsysteem, eczeem, overgewicht, hart- en vaataandoeningen, migraine, hoofdpijn, diabetes, slaapstoornissen,  infectieziekten, metabolisme, Alzheimer, maagdarmproblemen, trombose, hartkloppingen, obstipatie, artritis, jicht, vermoeidheid, epilepsie, RSI, botontkalking, cariës, huidproblemen, artrose, hypoglykemie, burnout, depressie en nog vele andere kwalijke (chronische) ziekten.