logo

Is zalm gezond?

is zalm gezond

Zalm

Zalm staat bol van de omega 3 vetzuren, mineralen en vitaminen en daarom is zalm supergezond. Los van de gezonde omega 3 vetzuren beschikt zalm ook over een flinke dosis aan vitamine B12, D, proteïnen en  selenium. Echter let wel op welke zalm je kiest in de winkel omdat er verschil bestaat tussen wilde zalm en gekweekte zalm. Doordat gekweekte zalmen eenzijdig voedsel eten hebben deze veel minder werkzame stoffen dan wilde zalmen. Let op het keurmerk op het etiket op de verpakking in de supermarkt. Vroeger was zalm alleen voor de armen maar daar is inmiddels verandering in gekomen en is de vis bekend als een gezonde vette vis.

Eigenschappen van Zalm

De omega 3 vetzuren werken mee de hersenen gezond te houden. Hersenen bestaan voor een deel uit vetten en hebben deze ook nodig. Zalm voorziet ze van deze vetten waardoor kans op problemen met de hersenen minder wordt. Daarbij zorgt het omega 3 voor een beter werkend vaatsysteem. Door het beter werkende vaatsysteem vermindert de kans op beroertes, hartaanvallen, hart-ritmestoornissen en verlaagt het een hoge bloeddruk. De omega 3 vetzuren te samen met vitamine D en selenium werken ontstekingsremmend. Hierdoor draagt de vis bij om de gewrichten van mensen in een betere conditie te krijgen. De proteïnen zijn de basis voor de spieren van een mensen en zorgen dat de spieren in goede conditie blijven. Omega 3 helpt tevens mee om het huid en haar gezonder te houden. De vetten worden in het lichaam opgenomen en zullen het haar en de huid voeden. Het haar groeit beter, zal mooier glanzen en zal haaruitval verminderen.

Zalm optimaliseert het DNA

Omega 3 vetzuren die veel in zalm zitten vertragen het ouderwordingsproces van het lichaam. De gezonde vetten blijken het DNA verder te optimaliseren waardoor het DNA sterker wordt en het ouderdomsproces moeilijker toeslaat. Dit fenomeen is bekend als oxidatieve stress. De omega 3 vetzuren gaan de oxidatieve stress te lijf en vertraagt deze processen. Het vertraagt hiermee de cel veroudering en zorgt dat chronische ziektes minder snel kunnen toeslaan.

Geselecteerde producten of bezoek de webshop: