logo

Is varkenshaas gezond?

is varkenshaas gezond

Varkenshaas

Varkenshaas bevat weinig vet en hoort hiermee tot de categorie gezonde vleessoorten. Varkenshaas bevat eiwitten, vitamines en mineralen. Varkenshaas kan verzadigde vetten bevatten. Het is dus van belang om te zorgen dat je kiest voor mager varkenshaas. Kip en kalkoen zijn gevogelte en hun vlees is nog minder vet. De bereidingswijze van het vlees speelt een heel belangrijke rol.

Eigenschappen van varkenshaas

Varkenshaas zit vol met vitamine B12, eiwitten, ijzer,  zink, selenium en fosfor. Calcium zorgt, samen met fosfor, voor het behoud van sterke botten en tanden en speelt een rol bij de stofwisseling van ijzer in het lichaam. Het zenuwstelsel wordt versterkt en calcium zorgt voor een stabiel hartritme. Fosfor speelt een rol speelt bij ons hartritme en tanden en botten speelt het een belangrijke rol bij onze nieren. Daarnaast is de ijzer in varkenshaas is het voor mensen belangrijkste mineraal. Het vermindert de kans op de aanmaak van hemoglobine hetgeen kan leiden tot bloedarmoede. het versterkt het lichaam tegen de kans op zieken en zorgt voor de groei. Daarbij voelen we onszelf fit met ijzer en zorgt ervoor dat we er gezond uitzien. Te samen met fosfor versterkt calcium de tanden en zorgt voor sterke botten. Daarbij helpt het ijzer opnemen in het menselijk lichaam.

Eiwitten in varkenshaas

Om je spieren gezond te houden is het van belang dat je dagelijks voldoende eiwitten tot je neemt. Deze eiwitten hoeven niet perse uit vlees te komen! Buiten de eiwitten zitten er ook mineralen en vitaminen in vlees dei we dagelijks nodig hebben. Deze worden door het lichaam opgenomen en bevorderen de groei en het herstel. Je kan vlees laten staan maar zorg dan dat je de belangrijke stoffen uit ander voeding haalt. Je kunt je eiwitten ook uit vis halen en dit is veel eenvoudiger voor je lichaam te verteren. Een ander bijkomend gevaar is dat ze dieren volstoppen met hormonen en antibiotica. Daarbij voeden ze de dieren met gevaarlijk voedsel waar onder meer metaal in zit. Deze slechte stoffen komen weer terecht in het mensen lichaam.