logo

Is rundvlees gezond?

is rundvlees gezond

Rundvlees

Rundvlees is een magere vlees en hoort hiermee in de categorie gezonde vleessoorten Rundvlees staat bol van de vitamines, eiwitten en mineralen. De vitaminen in rundvlees zijn vitamine B12 en K2. De mineralen in rundvlees zijn ijzer, selenium, zink, carnosine en linolzuren.

Eigenschappen van rundvlees

Het ijzer in rundvlees voorkomt bloedarmoede en selenium helpt ons om ons afweersysteem te versterken. Het vermindert de kans op de aanmaak van hemoglobine hetgeen kan leiden tot bloedarmoede. het versterkt het lichaam tegen de kans op zieken en zorgt voor de groei. Daarbij voelen we onszelf fit met ijzer en zorgt ervoor dat we er gezond uitzien. Te samen met fosfor versterkt calcium de tanden en zorgt voor sterke botten. Daarbij helpt het ijzer opnemen in het menselijk lichaam. Zink is onmisbaar om ons meer weerstand tegen ziektes te bieden. Linolzuren en vitaminen K2 versterken ons vaatsysteem en helpen ons tegen hart- en vaatziekten. Vitamine B ondersteunt ons zenuwensysteem. Rundvlees bevat weinig cholesterol! Mager rundvlees beschikt over minder cholesterol dan een stuk kip en ongeveer evenveel als een tonijn. Je kan dus rundvlees prima toepassen in een caloriearm dieet.

Eiwitten in rundvlees

Eiwitten spelen een hoofdrol om je spieren gezond te houden. Zorg daarom dat je dagelijks voldoende eiwitten tot je neemt. Deze eiwitten hoeven niet perse uit vlees te komen! Buiten de eiwitten zitten er ook mineralen en vitaminen in vlees die we dagelijks nodig hebben. Deze worden door het lichaam opgenomen en bevorderen de groei en het herstel. Je kan vlees laten staan maar zorg dan dat je de belangrijke stoffen uit ander voeding haalt. Je kunt je eiwitten ook uit vis halen en dit is veel eenvoudiger voor je lichaam te verteren. Een ander bijkomend gevaar is dat ze dieren volstoppen met hormonen en antibiotica. Daarbij voeden ze de dieren met gevaarlijk voedsel waar onder meer metaal in zit. Deze slechte stoffen komen weer terecht in het mensen lichaam.