logo

Is mango gezond?

is mango gezond

Mango

Mango bevat veel vitaminen en mineralen en is zoals veel fruit dan ook erg gezond. Mango is erg lekker om rauw te eten of een smoothie te maken. Met 0,3 gram vet, 12 gram suiker, 65 calorieën per 100 gram en geen cholesterol is mango een van de gezondste fruitsoorten. Het overige van de mango is water (83%) vezels (1,5%) en fenol. Fenol is goed tegen galblaasontsteking en ondersteunt het tegen maagzuur. Daarnaast verbetert de spijsvertering en is goed voor de huid. Het opent het opent de poriën en geeft onze huid een natuurlijke glans. Als je iedere dag een stuk eet krijg je iedere dag vitaminen, anti-oxydanten, vezels en mineralen binnen.

Mango is gezond en is het hele jaar verkrijgbaar

De vrucht is het hele jaar verkrijgbaar. Aangezien de hoeveelheid suiker en kcal moet  je niet teveel Mango eten maar dat geldt ook voor de meeste fruitsoorten. Ze bevatten vitamine A, B1, B2, B6, B11 en veel C. Aan mineralen bevat het calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Er zijn mensen die een rode jeukende huid krijgen. Er bestaat een allergie tegen de vrucht. Zoals de appel bij ons dagelijks gegeten wordt geldt dit voor de mango in tropische landen. De grote ronde vrucht groeit in tropische oorden beter dan in ons klimaat. Gelukkig worden de vruchten ingevoerd en kunnen we ook genieten van de zachte en zoete smaak.

Eet wel rijpe Mango’s

Het is niet eenvoudig om te bepalen of mango’s rijp zijn. Je kunt testen of de vrucht rijp is door de schil lichtjes in te duwen. Als je de vrucht schilt, zorg dan dat je vanaf de steel naar beneden schilt. Dat wordt de vrucht het eenvoudigst geschild. Maar let op: Er zijn ook andere mango’s. Deze worden van binnenuit rijp. De schil blijft dan hard aanvoelen maar ze zijn wel degelijk rijp. De kleur zegt niets of de vrucht rijp is. Een rijpe mango kun je herkennen aan de geur. De zoete geur moet je kunnen ruiken. Als een mango nog niet zoet ruikt kun je hem een paar dagen op kamertemperatuur zo houden. Dan rijpt de vrucht vanzelf. Mango’s die bruin zijn of te zacht zijn kun je beter laten liggen.