logo

Is hennepzaad gezond?

is hennepzaad gezond

Hennepzaad

Hennepzaad is supergezond en behoort tot de categorie superfood! Hennepzaad staat bol van de aminozuren en omega 3 vetzuren. Daarbij beschikt hennepzaad rijk over vezels, vitamines, mineralen en eiwitten. Hennep werd vooral gebruikt voor touw en textiel. Het staat er bekend om dat het enorm sterk is. Het is vooral de juiste verhouding tussen de omega 3 vetzuren, eiwitten en aminozuren die zorg dragen dat de zaden zo goed dienst doen om het lichaam gezond te houden.

Eigenschappen van hennepzaad

Hennepzaad is enorm gezond voor mensen. Met name door de mineralen calcium, kalium,  ijzer, magnesium, zink, koper, fosfor en jodium en de vitaminen B1, B2, B3, B6, E, C is hennepzaad uitzonderlijk goed voor het lichaam. Daarbij kent hennepzaad ook nog een diversiteit aan eiwitten waaronder leucine, methionine, fenylalanine, alanine, arginine en isoleucine. De kracht van de omega 3 vetten zijn enorm. De vetzuren alfalinoleenzuur en linolzuur zitten in hennepzaad. Hennepzaad bevat krachtige antioxidanten die ons helpen ons lichaam gezond te houden. De vetten in hennepzaad zijn voornamelijk onverzadigde vetten die ons helpen afvallen.

IJzer speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van hemoglobine. Als er te weinig ijzer in het lichaam aanwezig is kan het lichaam niet genoeg hemoglobine aanmaken. Hierdoor kan het lichaam te weinig rode bloedlichaampjes aanmaken waardoor zuurstof en koolstofdioxide onvoldoende kan transporteren en het lichaam minder goed functioneert. Fosfor zorgt voor sterke botten en zorgt voor de nodige voor de koolhydraten, vetten en eiwitten. Magnesium zorgt voor de spieren en voor het overdragen van zenuwprikkels.

Hennepzaad voor het dieet

Mensen die op dieet zijn kunnen prima hennepzaad eten want het bezit weinig calorieën. Hennepzaad bevat proteïnes die bij het herstel tegen infecties helpen en je immuunsysteem versterken. De vezels zorgen ervoor dat de kans op suikerziekte afneemt. De vezels zorgen helpen de glucoseopname te vertragen waardoor er geen piek in de bloedsuikerspiegel kan optreden. Hiermee blijft de suikerspiegel onder controle. Het calcium in hennepzaad zorgt voor sterke botten en tanden. De vitaminen D en K in hennepzaad helpen mee zodat het calcium goed in het lichaam wordt opgenomen. Hierdoor wordt de kans op osteoporose verminderd. Hennepzaad bezit ook vitamine E die ons beschermt tegen vrije radicalen in ons lichaam. Hennepzaadpap zit boordevol foliumzuur. Foliumzuur speelt samen met vitamine B12 bij de vorming van rode bloedlichaampjes die zorgen voor het zuurstof transport in het lichaam.