logo

Is haring gezond?

is haring gezond

Haring

Haring is supergezond! Haring is zo gezond omdat het bomvol zit met gezonde vetzeuren, vitamine A, B2, B6, B11 (foliumzuur), B12 en vitamine C en D. Ook zijn er mineralen aanwezig als magnesium, calcium en fosfor Het zijn de omega 3 vetzuren zoals EPA en DHA die rijk aanwezig zijn in haring. Deze vetzuren dienen als “teflon” in je aderen waardoor het bloed met minder weerstand door de aderen stroomt. Dit leidt tot een soepeler werkend vaatsysteem en daardoor gunstig voor je hart. Door deze

Eigenschappen van Haring

Haring barst van de gezonde vetzuren en vitaminen. Deze hebben een gunstige invloed op de sterke botten, rode bloedcellen en een goed functionerend zenuwstelsel. Door het aanwezige magnesium, calcium en fosfor wordt het lichaam voorzien van werkzame stoffen die het lichaam nodig heeft. Het lichaam kan door deze stoffen hydroxyapatiet aanmaken. Dit mineraal zorgt voor gezonde tanden (het glazuur op je tanden wordt versterkt) en sterke botten. Haring houdt daarbij ook de rode bloedcellen in je lichaam gezond. Het aanwezige IJzer en vitamine B12 stimuleren de aanmaak van hemoglobine en dit is nodig om voldoende zuurstof door het lichaam te kunnen transporteren. Door de twee omega 3 vetzuren DHA en de EPA in haring is ook goed voor je zenuwstelsel en de hersenen. Het kalium draagt bij aan het beter doorzetten van signalen van de hersenen. De aanwezige vitamine B6 helpt mee om de hersenen op zichzelf beter te laten werken.

Haring tijdens de zwangerschap

Haring is prima te eten tijdens de zwangerschap want bevat een laag kwikgehalte. Het kwik dat in het dagelijks leven zijn toepassing vindt beland ook voor een deel op de bodem van de oceaan. Plankton dat vanaf de bodem van de zee eet staat aan het begin van de voedselketen van vissen. De ene vis eet weer de andere vis. De vis die aan het einde van de keten eet (b.v. een haai) bezit daarom hoeveelheden kwik die soms wel 10 miljoen maal hoger zijn het zou behoren te zijn. Normaal is het om alles te weren waar kwik in zit. Er zijn ook andere vissoorten die meer kwik bevatten (b.v. zwaardvissen). Als je vis wilt eten tijdens je zwangerschap is het essentieel om uit te zoeken of de vis schadelijk is.