logo

Is bootcampen gezond?

bootcamp

Is bootcampen gezond?

Bootcampen vindt zijn oorsprong in het Amerikaanse leger om militairen snel fit te krijgen en in korte tijd hun conditie te verbeteren. Door de intensieve training wordt ervoor gezorgd dat na een aantal trainingen het lichaam strakker is en de conditie verbetert.

Aangezien  spieren veel minder ruimte innemen in het lichaam dan lichaamsvet zul je dus een slanker figuur krijgen en daarna je lichaamsgewicht lager wordt. Bootcamp is dus een leuke manier om snel een fit en strak lichaam te krijgen.

Een pittige training die veelal in groepsverband gedaan wordt  onder begeleiding van een expert. Onder begeleiding van een coach of trainer wordt er een uur of langer flink afgebeuld. Het kan voor tijd tot tijd erg zwaar zijn en houdt daarom ook veel mensen tegen het daadwerkelijk te gaan doen. Bootcamp trainingen vinden heerlijk buiten plaats in bijvoorbeeld bossen of parken of andere natuurgebieden.

In de groep doet iedereen oefeningen op zijn of haar niveau uit. Als beginner doe je wat minder herhalingen of sprint je wat minder hard. Het is echter wel de bedoeling dat je je fysieke grenzen verlegt. Gedurende de Bootcamptrainingen komen veel verschillende spieren aan bod. Daarbij wordt er aan de conditie gewerkt.

Tijdens de bootcamp zul je oefeningen doen zoals planken, squats, sprintjes trekken, opdrukken, tijgeren  en veel meer. Doorgaans start de training met een warming-up, daarna hakkenbillen, rondjes rennen, knieheffen en vervolgens oefeningen voor armen, buik en benen. Ook doe je in paren oefeningen om elkaar.  Je verbrandt er veel calorieën mee.

Bootcampen: snel fit en een strak lichaam
De voordelen van bootcamp zijn dat het je sterker maakt en het zorgt dat je zogenoemde gelukshormonen sneller aangemaakt worden waardoor je een euforisch gevoel krijgt. De hormonen waardoor je je goed voelt zijn de neurotransmitters endorfine en dopamine. Je traint daarbij in een groep wat je erg stimuleert om door te gaan.

Bootcamp helpt je om snel fitter en sterker te worden en om een hoop calorieën te verbranden, waardoor je strakker en slanker wordt en flink kan afvallen.