logo
  • 04/11/2014
  • Reacties uitgeschakeld voor Is banaan gezond?

Is banaan gezond?

is banaan gezond

Banaan

Banaan is supergezond. Een banaan is de beste snack dat je kunt nemen. Tijdens een dieet dit tussendoortje niet eten? Juist wel, het klopt dat er veel calorieën in maar het zijn gezonde. En juist als je op dieet bent. In een banaan zitten goede calorieën die je juist weghouden van de ongezonde snack. In een banaan zitten suikers: glucose, sucrose en fructose en heel veel vezels. Het zijn juist deze drie suikers in combinatie met de vezels die de banaan zo gezond maken. De vezels zorgen dat de banaan langzaam in het lichaam opgenomen wordt. Door de “traagheid” worden de geleverde koolhydraten langzaam en gelijkmatig opgenomen. Van de aanwezige suikers in de banaan krijg je de energie. En door de vezels worden de suikers niet als vet opgeslagen.  Vooral voor sporters is een banaan daarom een perfecte snack.

Banaan voor een beter lichaam

Voor mensen die een hoge bloeddruk hebben is een banaan een prima stuk fruit. Door de aanwezige kalium in de banaan wordt je bloeddruk verlaagd. Daarbij zijn bananen goed voor de ondersteuning van zenuwen en spieren. De vitamine B6 in bananen zorgt ervoor dat zenuwen en spieren zich kunnen ontspannen. Een andere eigenschap van banaan is dat het helpt bij depressie, angstproblemen en slecht slapen. In banaan zit de stof aminozuur (tryptofaan) die de aanmaak van serotine bevordert. De stof serotine werkt in de hersenen en is een neurotransmitter. Deze neurotransmitter heeft een kalmerende werking en zorgt ervoor dat je je vrolijker voelt.

Bananen zorgen ook voor je maag. Ze beschermen deze tegen maagzweren en tegen brandend maagzuur. Ze werken als antacidum en dit is een stof dat het maagzuur tegenwerkt. Door de stof antacidum wordt het maagzuur geneutraliseerd waardoor er minder snel een maagzweer gevormd wordt.

Andere eigenschappen van Banaan

Een andere eigenschap van bananen is dat ze ervoor zorgen dat andere voedingsmiddelen in het lichaam worden opgenomen. De suikers zijn een goede voedingsbodem in de darmen voor de goede bacteriën. Door de goede bacteriën worden in de darmen voedingstoffen beter opgenomen. Het mineraal dat het sterkt bindt door deze stof is kalium en dit leidt weer tot sterke botten.Comments are closed.