logo
  • 06/11/2014
  • Reacties staat uit voor Is ananas gezond?

Is ananas gezond?

is ananas gezond

Ananas

Ananas is supergezond! Ananas staat namelijk bol van de vezels en mineralen. Hiermee is het een geweldig tussendoortje die maar weinig calorieën bevat.  De vitamines in ananas zijn vitamine B1, B2, B3, B6 en B11 Daarnaast is vitamine C vitamine E aanwezig waarvan vitamine C het sterkst vertegenwoordigd. Vitamine C speelt een cruciale rol binnen het immuunsysteem voor mensen. Vitamine B1 zorgt voor de energievoorziening en vitamine B6 leidt tot een goede stofwisseling. De mineralen die in ananas aanwezig zijn de mineralen magnesium, calcium, kalium, ijzer, zink en fosfor. Magnesium en Kalium zijn de meest voorkomende mineralen in ananas.  Kalium is van groot belang bij de regeling van de bloeddruk, spierwerking en de hartslag en om de vochtbalans van het lichaam in stand te houden. Voor de sterkte van de botten, de energiestofwisseling en voor de overdracht van zenuwprikkels.

Ananas het hele jaar

Je kunt ananas het hele jaar door kopen. Het ligt of vers in de supermarkt of in blik. Vers is natuurlijk het beste maar uit blik is een mogelijk alternatief. Slechts een deel van de goede voedingstoffen verdwijnen op het moment dat de ananas in blik gedaan wordt. Een ander alternatief is ananassap of siroop. Deze siropen bevatten vaak veel meer toegevoegde suikers waardoor deze veel minder gezond zijn.

Ananas in je dagelijks gebruik

Je kan een rijpe ananas herkennen aan de bruine punten aan de schubben. Daarnaast kan je aan de onderzijde licht drukken waarnaar een heerlijke zoete geur moet ruiken en als je aan de kleinste blaadjes licht trekt bij de kroon moeten de blaadjes loslaten. Ananas kenmerkt zich ook door het verdunnen van het bloed bij mensen, het schoonmaken van het vaatsysteem, het laat de bloeddruk dalen en helpt hiermee hart en vaatziekten voorkomen. Vooral de werkzame stof bromeline heeft deze goede eigenschappen. Buiten deze eigenschappen heeft bromeline ook een ontstekingsremmende werking en werkt verlichten bij pijnen in de gewrichten.

 Comments are closed.