logo

Waarom water drinken?

Waarom water drinken? Het is algemeen bekend dat het belangrijk is om elke dag voldoende water te drinken. Tips hiervoor zijn er ook genoeg. Er doen veel verhalen de ronde over waarom water drinken nou goed voor je is. Zo zou het absoluut nodig zijn om veel water te drinken als je wilt afvallen. Maar is dat nou waar? Waarom moet je eigenlijk (water) drinken?

Zonder water geen leven

Zonder vocht kunnen we slechts 3 dagen overleven, terwijl we het zonder eten wel 70 dagen kunnen volhouden. Dit komt onder andere doordat ons lichaam voor ongeveer 70 procent uit water bestaat. Een belangrijk deel daarvan zit in het bloed en in de hersenen. Ons bloed bestaat voor maar liefst 92 procent uit water en onze hersenen voor 90 procent.

Water zorgt ervoor dat voedingsstoffen naar de cellen worden vervoerd en dat afvalstoffen worden afgevoerd. Verder regelen we met behulp van water onze lichaamstemperatuur en versterken we ons afweersysteem. Kortom, water is erg belangrijk en onmisbaar voor ons lichaam. Daarom moet je dagelijks 1,5-2 liter vocht binnen krijgen. Op die manier houd je de balans in je lichaam in evenwicht.

Water de hele dag door

Gelukkig is het niet nodig om de hele dag met een flesje water rond te lopen, want niet alleen water telt mee. Alles wat je op een dag drinkt telt mee voor je vochtbehoefte, zelfs koffie, frisdrank en alcohol! En daarnaast levert je voeding ook nog een deel van je dagelijkse vocht.

In Nederland is het kraanwater duurzaam, goedkoop, betrouwbaar. Maar bovenal is het Nederlandse kraanwater lekker. De vraag is dan ook waarom we in Nederland nog fleswater drinken. Het belast allen het milieu met de pet flessen die in de leefomgeving op de grond belanden. Daarbij is het kraanwater nog geen cent per liter.

Nederland is een van de weinige landen ter wereld waar de waterhuishouding zo goed is georganiseerd. Daar mogen we best trots op zijn!